Μαγνητική Τομογραφία Χίου

Προετοιμασία Ασθενή για Εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας

Για τις περισσότερες εξετάσεις με μαγνητικό συντονισμό δεν είναι απαραίτητη κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία.

Ο ιατρός ή ο τεχνολόγος θα σας κάνουν κάποιες ερωτήσεις πριν υποβληθείτε στην εξέταση. Πάντοτε συμπληρώνετε και υπογράφετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο. Θα ερωτηθείτε αν φέρετε στο σώμα σας μεταλλικά αντικείμενα (τεχνητές αρθρώσεις, τεχνητές οδοντοστοιχίες, μεταλλικά stents, κ.α).

Θα σας ζητηθεί να βγάλετε και να αποθέσετε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα και εξαρτήματα (κλειδιά, γυαλιά, ακουστικά βαρηκοΐας, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, κλπ) σε ασφαλή χώρο έξω από τον κλωβό του μαγνητικού τομογράφου.

Για τις εξετάσεις της Άνω και Κάτω Κοιλίας είναι προτιμότερο να μην έχετε γευματίσει τέσσερις (4) ώρες πριν την εξέταση.

Ασθενείς με βηματοδότη, δεν μπορούν να υποβληθούν σε Μαγνητική Τομογραφία.
Ασθενείς με καρδιακή βαλβίδα, μπορούν να υποβληθούν σε Μαγνητική Τομογραφία, κατόπιν βεβαίωσης της εταιρείας που κατασκεύασε την βαλβίδα.

Σκιαγραφική Ουσία

Στις περιπτώσεις χορήγησης ενδοφλέβιας σκιαγραφικής ουσίας ο ιατρός ή ο τεχνολόγος θα σας εξηγήσει την διαδικασία.

Στις περιπτώσεις ιστορικού αλλεργικής ευαισθησίας ή/και άσθματος είναι απαραίτητη η επικοινωνία σας με τον ιατρό του Διαγνωστικού Κέντρου προκειμένου να σας συστήσει προετοιμασία απευαισθητοποίησης στο ενδοφλέβιο σκιαγραφικό που πρόκειται να σας χορηγηθεί.

Ασθενείς με βηματοδότη, δεν μπορούν να υποβληθούν σε Μαγνητική Τομογραφία.

e-genius.gr ...intelligent web software